edelény iparterület logo fekvő

Infrastruktúra

Infrastruktúra

Az iparterület Edelény külterületén, a 27. számú főközlekedési út – Miskolc felől – Edelénybe bevezető területen, összesen 9,6 hektáron helyezkedik el.
Távolság a 26. számú főúttól10 km 260. számú Sajószentpéter elkerülő út, 7 km 
Távolság Budapesttől 206 km 
Távolság az autópályáktól:
M0190 km
M1220 km
M355 km
M5215 km
M6230 km
M7210 km
M3024 km
Távolság az határátkelőktől:  
Osztrák határ 380 km 
Szlovák határ40 km 
               Ukrán határ 200 km 
               Román határ 170 km 
               Szerb határ 340 km 
               Horvát határ 430 km 
               Szlovén határ 480 km 
Távolság a legközelebbi civil /cargo repülőtértől  

Kassai Repülőtér (81 km) 

Kosice International Airport 

Távolság a legközelebbi vasútállomástól 

Edelény Vasútállomás (4 km) 

iparvágány van 

Közvetlen vasúti kapcsolat a telephelyen  Nincs 
Távolság a legközelebbi autóbuszmegállótól (dolgozók részére) 15 méter 

Infrastruktúra

Közművek, szolgáltatás Elérhető kapacitás 

                  gáz energia 

                 villamos energia 

                 ipari víz 

                 ivóvíz 

                 tűzivíz  

                  szennyvíz

                  úthálózat 

                 hírközlés (telefon, internet, tv) 

40 m³/óra (bővíthető) 

630 kW (bővíthető) 

nem releváns 

3000 m³/nap 

1200 l/perc 

1000 m³/nap 

707m aszfalt burkolatú út 

Magyar Telekom, Vodafone 

Az Iparterület ingatlanai Edelény Város Önkormányzata Képviselő-testületének a Edelény Város Helyi Építési Szabályzatáról (a továbbiakban: HÉSZ) szóló 22/2022. (VIII. 30.) önkormányzati rendelete alapján Gipe-1 (Egyéb ipari terület) építési övezetbe soroltak.  

A HÉSZ 36.§ (1)-(2) bekezdése alapján „(1) Egyéb ipari terület építési övezete: Gipe-1, mely esetében az 5.1. mellékletben szereplő építési paraméterek az irányadóak. (2) Egyéb ipari terület építési övezetében az OTÉK 10. § (2) bekezdésében, valamint 20. § (1) bekezdésében szereplő valamennyi rendeltetés elhelyezhető.”  

A HÉSZ az alábbi oldalon érthető el: https://edeleny.hu/telepulesfejlesztes_telepulesrendezes/, míg az 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet az országos településrendezési és építési követelményekről az alábbi oldalon: https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=99700253.kor 

Irodaház

inkubátor ház

A tervezés során fontos szempont volt, hogy megjelenésével és anyaghasználatával a meglévő környezet színvonalát emelje, az érkező vendégforgalmat egy innovatív, korszerű, esztétikus épület fogadja. Az irodaház mikro-, kis- és középvállalkozásoknak biztosít irodabérleti lehetőséget. Lényeges eleme, hogy a vállalkozások számára szükséges összes infrastruktúrán túl lehetőséget nyújt tárgyalóhelyiségek esetenkénti használatára is, ahol partnereiket fogadhatják.

Az épülethez a 27. számú főúttól újépítésű gyalogos járda vezet, illetve az épület előtt és mögötte is parkolók épültek és kerékpártárolók kerültek elhelyezésre.
Az irodaház telke kerítéssel körbekerített, kamerarendszerrel ellátott.
Az irodaház két szintes. A földszinten két irodahelyiség, tárgyaló helyiség (38,09 m2), 3 db iroda, az emeleten 9 db irodahelyiség, tárgyaló (20,16 m2), és a funkciókhoz szükséges kiszolgáló helyiségek (mosdók, teakonyha, közlekedő, porta) találhatóak.

Az irodahelyiségek jó minőségű laminált parkettaburkolattal, korszerű világítással, fehér diszperzit festéssel, hőszigetelt fém ablakokkal, hőszigetelt külső homlokzati falfelülettel és a közlekedőre nyíló ajtóval ellátottak. Minden irodahelyiség külön bejáratú és külön kulccsal zárható. A helyiségek közti válaszfalak dupla gipszkarton falak 75 mm vastag hanggátlással, a közlekedő felől tégla válaszfalak készültek. A közlekedők a lépcsőház az előterek műgyanta burkolatúak, kamerával megfigyelt helyiségek és tűzjelző rendszerrel ellátottak.

A biztosított elektromos energia: 3×20 A minden irodában és a tárgyaló helyiségekben. A helyiségek fűtése, hűtése almérővel ellátott klímaberendezéssel biztosított. Az épületben levegő-víz típusú hőszivattyú berendezés üzemel, melyhez a szükséges energiát a tetőre telepített napelemesrendszer biztosítja. Telefon, internet csatlakozással (strukturált hálózat központi szerverrel) minden iroda- és tárgyalóhelyiség kiépített.

A betelepülő vállalkozások részére biztosított lehetőségek: ingyenes WiFi használat, egyedileg mérhető rezsiköltség, nagyfokú energiahatékonyság, ingyenes parkolóhasználat, korszerű vagyonvédelmi- és tűzbiztonsági rendszer.